9 saveta da lako i brzo uspavate bebu

Mnogi roditelji se suočavaju sa problemom uspavljivanja i umirivanja bebe kada plače. Nekoj bebi više prija da se nosa i nuna, dok će neka brže i lakše zaspati uz mamin ili tatin glas. Ukoliko nunanje ne pomaže evo par trikova koji su se pokazali veoma uspešnim! Bar pola od navedenih načina će sigurno da vam pomogne!

Nagle promene u tonovima, obraćanje bebi kao i kontakt očima može otežati uspavljivanje

1. Šum vode je zaista delotvoran! Beba je u majčinom stomaku navikla na zvuk vode i uz njega se oseća sigurno. U kupatilu pustite lagano vodu da teče i uz uporedno nunanje, vaša beba će se opustiti i vrlo verovatno ubrzo zaspati!

2. Zvuk fena ili usisivača je jedan od najboljih trikova da se vaša beba umiri i zaspi. Kako ne biste palili fen ili usisivač u sred noći, na YouTube-u možete naći snimke zvukova ovih aparata.

3. Mocart za bebe! Dok nisam probala, nisam verovala! Mocartova kompilacija za bebe sa YouTube-a zaista opušta i umiruje bebu. Muzika je prijatna pa je možete i preko dana držati upaljenu u blizini vaše bebe.

4. Yoga lopta. Često se bebe probude u sred noći i traže pažnju i da se nunaju. Umornim roditeljima je veoma teško da ustaju iz kreveta i šetaju sa bebom po kući, zato je ova lopta fenomenalno rešenje! Lagano poskakivanje na lopti brzo umiri i uspava bebu.

5. Maženje obrva, nosa i čela. Laganim pokretima prstiju mazite vašoj bebi obrve iznuta ka spolja ili joj lagano prelazite prstima preko čela, od čela prema očima. Ti pokreti ih teraju da zatvore oči, a to ih ubrzo odvede do dubokog sna. Takođe možete probati da svojim nosem mazite njihov nos i čelo.

6. Umotajte bebu u ćebence. Tek rođene bebe su navikle u materici da im je tesno i toplo, a i često same sebe probude trzanjem i pomeranjem ruku i nogu. Preklopite bebi ruke preko grudi i umotajte je u ćebence i tako je nunajte.

7. Pevajte vašoj bebi! Nije potrebno da budete talenat za pevanje, vaša beba će uživati uz vaš glas. Pevajte joj tiho uspavanke i ona će uz vaš glas ubrzo da utone u san.

8. Zvuk materice (Womb sound) je sve popularniji na internetu. Zvuk bi trebao da predstavlja nešto što bebe čuju dok su u maminom stomaku i uz taj zvuk se osećaju bezbedno i sigurno. Pronaćićete taj zvuk na YouTube-u.

9. Prislonite bebu na svoje grudi. Spustite bebu okrenutu ka vama na vaše grudi. Uz vašu toplinu, miris i otkucaje srca će se osećati bezbedno i lako će zaspati.

LjT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *