Izaberite pol bebe! Na koji način možemo da utičemo na pol deteta?

Da li ste ikada pomislili ‘’Kako bih volela da dobijem devojčicu’’ ili ‘’Volela bih da rodim dečaka’’? Sigurna sam da većina jeste i da bi mnogi voleli da mogu da utiču na to da li će dobiti dečaka ili devojčicu.

MIkrosortiranje sperme

Nauka je danas toliko napredovala da je izbor pola deteta moguć! Naučno utemeljena metoda, Mikrosortiranje sperme (MicroSort)  daje veoma dobre rezultate. Vrlo brzo je postala popularna, posebno u Americi! U početku je ova tehnika bila veoma skupa, do nekoliko desetina hiljada eura, a sada se može naći i od 1600 evra pa naviše. Klikom na ovaj LINK možete videti objavljen cenovnik klinike za izbor pola deteta iz Luisvila USA.

Ova metoda zahteva da žena prođe kroz veoma invazivan tretman i da uzima lekove koji mogu imati mnoge neželjene efekte. Iz tog razloga, nećemo puno pisati o ovoj metodi već u nastavku teksta pročitajte više o prirodnoj metodi.

IZABERITE POL DETETA PRIRODNIM PUTEM

Spermatozoidi nose ili ženski (X) ili muški(Y) hromozom, te je pol deteta određen na samom začeću. U zavisnosti koji prvi spermatozoid stigne do jajne ćelije i oplodi je, to će odreditii pol deteta. U spermi se nalazi jednak broj X i Y hromozoma tako da su šanse naizgled izjednačene.

Šetlesova metoda

Popularna ‘’Šetlesova medota’’ kaže da su ženski (X) spermatozoidi sporiji, veći i duže opstaju u odnosu na muške (Y) spermatozoide kojii su manji, lakši i brži. Nosioci ženskih (X) hromozoma mogu da prežive čak do pet dana.  Ukoliko želite devojčicu, potrebno je da izračunate kada vam je dan ovulacije. Kada izračunate tačan dan, trebalo bi da imate odnose dva do četiri dana pre ovulacije i da izbegavate odnose na dan iste.  Nosioci Y hromozoma neće opstati do ovulacije i trebalo bi da dobijete devojčicu.  Ukoliko želite dečaka, potrebno je da imate odnose na sam dan ovulacije i nosioci Y hromozoma bi trebalo da stignu do jajne ćelije pre ”konkurencije”. Ovaj američki naučnik, Landrum B. Šetles, tvrdio je da je uspešnost ove metode i do 80% pod uslovom da ste odredili tačan dan ovulacije.

Na ovom LINKU pročitajte više o ovulaciji i njenom prepoznavanju.

Da li je poza važna?

Postoje tvrdnje da je važna poza za vreme vođenja ljubavi. Ženski X hromozom voli kiselu vaginalnu sredinu i zato se savetuju poze sa plićom penetracijom.  Vaginalna pH vrednost je drugačija na ulasku i prema materici. Što smo bliži materici, okolina je manje kisela. U slučaju plitke penetracije X hromozom dobija na prednosti. Ukoliko želite dečaka, savetuju se poze  koje omogućavaju duboku penetraciju poput ”kučeće” poze (doggy style).

Muška apstinencija

Postoji teorija da uzdržavanje od odnosa nekoliko dana povećava šanse da dobijete dečaka. Navodno, što je veća količina sperme prisutna, povećana je i koncentracija spermatozoida koji nose muški Y hromozom. Ne postoje čvrsti dokazi za ovu teoriju kao ni statistički podaci o uspešnosti ali svakako možete probati 🙂

LjT

7 thoughts on “Izaberite pol bebe! Na koji način možemo da utičemo na pol deteta?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *