Pogledajte koje vežbe je Suzana radila za vreme trudnoće!

Suzana Krkeljić je mlada mama, fitnes instruktorka, blogerka i vlogerka koja je primer i motivacija mnogim ženama. Fitnesom se bavi godinama unazad i glavni cilj joj je da devojke zavole sebe i svoje telo i da im fitnes postane deo života.

Za treniranje u trudnoći kaže ”treniranje u trudnoći je nešto najbolje što možete da uradite za sebe i svoju bebu. Naravno, uz odobravanje vašeg lekara i u skladu sa vašom fizičkom spremnosti.

Suzana je sa nama podelila par vežbi koje je praktikovala tokom trudnoće i uz pomoć kojih je održavala svoju fizičku i mentalnu formu.

One arm dumbmell row

Fitnes instruktorka Suzana Krkeljic

Preporuka za trudnice je da zbog veličine stomaka malo koriguju ovu vežbu, koja se inače radi na klupi. Savetuje se da oslonac za ruke bude znatno viši od klupe, kao na slici, a obe noge na zemlji. Prednja noga blago savijena, a zadnja prava dok je oslonac za gornji deo tela na ruci sa strane noge koja je savijena (ako je desna noga napred, oslonac je na desnoj ruci). U drugu ruku uzeti teg težine koja vama odgovara i podizati prema grudima vodeći računa da se ruka ne odvaja od tela.

”Odlična vežba za jačanje leđa! Ono što posebno volim kod ove vežbe je to što jača ramena. Moći ćete da podižete i nosite vašu bebu sa lakoćom!”- poručuje Suzana.

Barbell shoulder press

Fitnes instruktorka Suzana Krkeljic

Podignite šipku iznad vratne regije i držite je zatvorenim nathvatom, malo šire od širine ramena. Stopala su u širini ramena i leđa prava. Potisnite šipku vertikalno iznad glave sve dok vam ruke ne budu potpuno opružene, pa savijte ruke i vratite u početni položaj.

”Vežba za jačanje donjih leđa. Kada dođe beba, često ćete je podizati i nositi, što čini ovu vežbu odličnu kako za period u trudnoći tako i u postporođajnom periodu.”

Gluteus kickback

Fitnes instruktorka Suzana Krkeljic

Spustite se na kolena i oslonite na ruke. Leđa i glava moraju biti pravi i u ravnoj liniji. Podižite prvo jednu nogu pod uglom od 90 stepeni određeni broj ponavljanja, pa zatim drugu.

”Inače su moje omiljene vežbe one koje su za gluteus! Ne samo što vas odlično oblikuju već zato što mi je tokom trudnoće jak gluteus pomogao da nemam bolove u donjim leđima- imala sam dobru podršku :)”- kaže Suzana

”Ono što je najbitnije u treningu tokom trudnoće jeste da slušate svoje telo i kako se vi osećate. Broj ponavljanja i opterećenje  zavisi od vas i nemojte se mnogo forsirati. Jedno pravilo koje sam ja samoj sebi postavila i koje delim sa svojim klijentkinjama jeste ne preterivati i ne raditi ništa na silu. Uvek treba da budete obazrivi i da, kao što sam već spomenula, slušate svoje telo šta vam govori. Ukoliko ste zaista umorni, nemojte trenirati. Lezite i odmorite uz dobru knjigu ili dobar film. Jedan takav dan bez treninga može samo da pomogne vama i vašoj bebi.” – poručuje Suzana.

Pratite Suzanu na njenom instagram profilu Suzana Krkeljic, website-u www.suzanak.com i na njenom youtube kanalu Suzana K!

LjT

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *