Da li se spremate za bebinu prvu kupovinu? Mi smo spremili spisak za vas!

Jedan od najlepših momenata u trudnoći je sigurno opremanje bebi kutka ili sobe za bebu, kao i kupovine svih potrebnih stvari. Pored toga što je jako zabavno, ume da bude i veoma naporno, pogotovo ako ne pripremite spisak i ne organizujete se kako treba.

Koliko mi treba benkica, bodića i zeka? Koliko tetra i švedskih pelena? Šta trebam da kupim za porodilište? Šta sve treba iz apoteke? Spisak će biti ogroman!

Kako bih vam olakšala taj dan i pomogla vam da od njega napravite uživanje za vas i vašeg partnera, napravila sam spisak osnovnih stvari koje bi trebalo da pripremite pre nego što vaš mališan stigne kući.

Na spisku se nalaze osnovne stvari koje će vam biti potrebne od prvog dana kada vaš mališan dođe na ovaj svet kao i  stvari koje će vam biti potrebne za porodilište.


Saveti

  • Bebina flašica bi bilo dobro da bude staklena. Staklene flašice su lakše za održavanje, a pored toga, na plastičnim se lakše stvaraju bakterije. Ukoliko vam cena staklenih flašica ne odgovara, potrudite da vam bar prva bebina fašica od 120ml ili 150ml bude staklena, a svaka naredna onda plastična.
  • Silikonske bradavice vam nisu neophodne ali vam mogu biti od velike pomoći ukoliko vam se desi da ne možete da dojite zbog uvučenih bradavica ili vam se naprave regade (ranice na bradavicama), pa ne bi bilo loše da vam se nađu u porodilištu pri ruci.
  • Koje veličine kupiti garderobu? Savet je da kupujete garderobu različitih veličina (na primer 56cm i 62cm) jer bebe brzo rastu, te ukoliko kupite svu garderobu najmanje veličine, ubrzo ćete morati u novu kupovinu.
  • Biće vam mnogo lakše ukoliko se garderoba kopča sa prednje strane. Izbegavajte bar u početku garderobu koja se navlači preko glave kako bi ste olakšali i vama i vašoj bebi presvlačenje. Izbegavajte pantalonice sa jakim lastišima i potrudite se da kupujete garderobu isključivo od prirodnih materijala.

Ukoliko želite da odštampate spisak i imate ga pri ruci za vreme vaše prve bebine kupovine, možete ga skinuti klikom na download file ispod. 🙂

Download “Spisak za prvu bebinu kupovinu” Spisak-za-prvu-bebinu-kupovinu.pdf – Downloaded 578 times – 369 KB

LjT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *