Trudnice, palo vam je samopouzdanje? Ovaj tekst će to promeniti!

U drugom stanju žene doživljavaju velike fizičke, a i psihičke promene. Hormoni divljaju, grudi bole, metabolizam uspori, a potreba za hranom se poveća  što često dovede do viška kilograma. Oticanje, bol u leđima, umor, malaksalost, lenjost, većina trudnica se susretne sa tim.

Neke žene zbog hormonskog uticaja psihički padnu, dok neke uživaju u trudnoći i ne mare mnogo za svoj fizički izgled.

Kako pronaći balans i kako uživati u blagoslovenom stanju?

Ne zove se bez razloga blagosloveno stanje. U ženi se stvara jedan novi život i ona se zbog toga mora osećati posebno, bez obzira na druge okolnosti i psiho-fizička stanja koja joj se pored toga dešavaju. Tu posebnost vide svi drugi, svako ko ugleda trudnicu ne vidi njen podbradak, otekla stopala ili višak kilograma na njenim butinama, oni vide čaroliju. Vide ženu koja u sebi nosi život. U životu svake žene je to jedan od najlepših perioda. Period koji ne sme da bude obeležen ličnim nezadovoljstvom, nervozom i tugom. Dakle, drage buduće mame, budite ponosne na sebe i na svaki deo svog tela jer vi ste sada simbol snage i lepote!

Šta ako mi se ne dopada ono što vidim u ogledalu?

Stali ste na vagu i pokazuje vam 15kg više. Sva garderoba vam je ili tesna ili vam se ne dopada kako vam stoji? Nemojte zaboraviti- trudni ste i to je normalno! Ono što trebate da radite je da nastavite da brinete o sebi i negujete svoj izgled bez obzira na promene koje se dešavaju u drugom stanju.

Kosa– Brinite o svojoj kosi! Neka vam uvek bude čista i uredna. Ako vam je dojadilo da nosite puštenu kosu ili da se fenirate, kliknite OVDE i pogledajte kako ova devojka sa lakoćom pravi sebi tri različite punđe.

Šminka–  Za trudnice često kažu da same po sebi sijaju i da im šminka ne treba, međutim, ima dana kada malo lagane šminke neće da škodi. Oteklo vam je lice, imate podočnjake ili crvenilo? Lagani puder ili tonirana krema, malo korektora, rumenila i maskare bi trebalo da urade posao 🙂 a to će vam oduzeti 5 minuta vremena!

”Ja se najbolje osećam kada sredim kosu, uvijem je sa presom i nanesem dnevnu šminku na lice…”- poručuje Mina koja je sada u 31. nedelji trudnoće

”Ja bez sminke ne izlazim iz kuće jer imam veoma bled ten. Stavim na lice BB kremu, rumenilo i maskaru i to mi je šminka za svaki dan. Koža mi diše, a sebi izgledam mnogo blistavije.”- Kaže nam Ivana koja je u 24. nedelji.

Marijana koja je u 34 nedelji trudnoće kaže-”ja pre nego što izađem iz kuce samo stavim puder, maskaru i labelo i to mi je sasvim dovoljno da izgledam lepo i prirodno.” 

Garderoba– U čemu se osećate najbolje? Da li je to trenerka, haljina ili su to farmerice, bitno da je vama udobno i da se vi u tome osećate lepo i konforno. Uzmite u obzir da ne bi trebalo ništa da vas steže, posebno u predelu stomaka i da vas tesna garderoba može unervoziti. Po ovom hladnom vremenu možete obući neki široki i dugačak džemper, debele helanke, obuti vama udobne čizme i da izgledate prelepo.

NakitOSMEH! Ne idite nigde bez najblistavijeg nakita, a to je vaš osmeh!

Evo šta druge trudnice poručuju kada je u pitanju garderoba:

”Ja sam sportski tip pa sam non stop nosila trenerke i helanke jer sam mnogo šetala i bila aktivna. U tome sam se osećala komotno. Treba obući ono što ti prija” – Kaže Tatjana.

Nataša koja je skoro postala mama poručuje – ”Treba nositi sve u čemu se osećaš lepo i udobno! Ja nisam izlazila iz haljinica, a kasnije patika, helanki i trenerki…”

Ivana, mama jednogodišnje devojčice kaže- ”Ja sam u trudnoći sebi bila najlepša ikada. Imala sam volje da se sređujem, lepo oblačim, nosila sam farmerke do poslednjeg dana (doduše one za trudnice) i haljinice.”

”Ja sam u obe trudnoće, iako su bile različita godišnja doba, nosila uske haljinice jer su mi one bile najudobnije, a prikazuju pravo stanje. Trudnoća je sama po sebi lepa i pogotovo drugi trimestar jer tada nema dosadnih mučnina i trudnica treba da oblači ono što joj prija…” – Savetuje Andrijana, mama dvoje dece.

Mlada mama, Suzana, poručuje: ”Ja u trudnoći nisam volela da se ponašam kao da sam trudna. Kupovala sam sve što bih inače nosila samo u većem konfekcijskom broju. Mislim da je jako bitno da žene shvate da kad su trudne nisu vanzemaljci 🙂 . Da budu i dalje same sebi lepe, privlačne i fit!”

”Ja sam mnogo volela sebe kao trudnicu, šta god da sam obukla. Nisam se opterićivala strijama ni viškom kilograma. Samo sam mazila stomak jer sam ga obožavala!” Kaže Dušica.

Mirjana, mama dvogodišnjeg sina i ćerke od mesec ipo dana kaže- ”Obe trudnoće su mi bile u istom periodu, sredina zime, pa do kraja leta. Meni je odgovaralo da nosim udobne i komotne stvari. Već nakon par nedelja sam počela da nosim trudničke pantalone jer mi je stomak bio osetljiv i svaki pritisak mi je smetao. Kasnije, kako je stomak rastao, nisam ga isticala, već sam nosila šire majce, košulje, lepršave haljinice…pošto nema solarijuma ni sunčanja, nisam izlazila nigde bez pudera jer imam jako svetao ten. Svakako je trudnoća posebno stanje i ne zove se bez razloga ”drugo stanje” i u njoj treba iuživati, raditi i nositi ono što ti prija.”

Pa da ponovimo još jednom-  Drage buduće mame, budite ponosne na sebe i na svaki deo svog tela jer vi ste sada simbol snage i lepote! Brinite o sebi, smejte se i uživajte u svakom trenutku svog blagoslovenog stanja! – LjT

LjT

2 thoughts on “Trudnice, palo vam je samopouzdanje? Ovaj tekst će to promeniti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *