U kojoj pozi najlakše ostajemo u drugom stanju?

“Nijedna poza ne daje bolje rezultate od neke druge” kaže Aseel Hamoudi, koji predaje akušerstvo i ginekologiju na “McMaster University” u Hamiltonu. Sperma, po svojoj prirodi, pliva uzvodno i može da opstane u ženskom reproduktivnom traktu i do nekoliko dana, te nema potrebe da brinete da li ste u pozi koja omogućava duboku penetraciju ili ne.

”No one position works better than any other”

Spermatozoidi su jako brzi i njihovo putovanje traje svega nekoliko minuta do potrebne destinacije. Velika količina spermatozoida se lepi za zidove grlića i odmah započinje kretanje do jajovoda i jajnih ćelija, pa, kako većina lekara kaže, poze nam neće biti od velike pomoći.

Pravljenje bebe je jedno divno iskustvo i u tom činu treba uživati. Partneri često osećaju veliki pritisak i zaboravljaju da se opuste. Važno je da vodite ljubav zato što to želite, ne zato što morate. Prepustite se strastima i dozvolite prirodi da uradi svoje 🙂

Zašto je važno da doživite orgazam? Istraživanja su pokazala da je ženski orgazam veoma bitan jer tada dolazi do kontrakcije mišića koja pomaže semenoj tečnosti da lakše dođe na pravu lokaciju.

Da li ste u ovulaciji? Obično kažu da su to 14ti, 15ti, 16ti dan nakon početka ciklusa ali to ne mora da bude tako. Neke žene su plodne i za vreme ciklusa pa opet dolazimo do zaključka da je veoma važan redovan sex. Bacite se na posao!

Kliknite na ovaj link i saznajte kada vam je ovulacija.

Da li ima onih koji tvrde drugačije?

Kao i za sve u životu, uvek postoje oni koji imaju drugačije mišljenje i tvrdnje. Neki stručnjaci tvrde da postoje poze u kojoj se mnogo lakše ostaje u drugom stanju. Poze u kojima je penetracija dublja i koje mogu dovesti spermu bliže materici, kako oni kažu, su veoma efikasne, posebno za parove koji imaju problema sa začećem.

  • Dogy-style je poza u kojoj mnogi muškarci i žene uživaju, a omogućava duboku penetraciju. Ukoliko ne možete da se opustite i uživate u momentu, a tražite pozu koja vam može pomoći, ona je jedna od tih!
  • Misionarska poza – naizgled dosadna poza u kojoj je muškarac iznad žene je zapravo jedna od onih koja omogućava spermi da dođe blizu grlića materice. Još je efikasnija ukoliko se stavi jastuk ispod karlice i sila gravitacije pomogne.

SAVET

Najvažniji je redovan sex i preporuka lekara je svaki drugi dan.  Mnogi parovi misle da su spermatozoidi brži ukoliko nekoliko dana izbegavaju odnose. Što češće upražnjavate sex to su spermatozoidi brži. “Ne brinite, muškarac nema ograničen broj spermatozoida koje može da potroši” – tvrdi Keri Vombah, endokrinolog iz reproduktivnog centra Južne Kalifornije u Los Anđelesu. “Česta ejakulacija može smanjiti samo obilnost ejakulata, ali normalan broj spermatozoida ostaje netaknut.”

Source : LINK

LjT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *